Det här receptet kan jag rekommendera! Lagar till den ofta. Har lagt upp på bloggen!

Det här receptet är väldigt populärt när kyckling står på menyn här.

Detta recept är lätt att följa.Lycka till

När vi lagar till köttbullar har alltid med en riven morot samt 2-3 vitlöksklyftor.

Riktigt gammalt recept på husmanskost från Kajsas kokbok.

Denna panna är så god. Vi lagar den ofta och rekommenderar den.

Ursäkta mitt handskrivna recept!!! Tyckte att jag måste dela då dessa brukar bli s å goda.

Tycker det är så bra med mina recept. Inte alls krångliga.

Denna soppa ska jag passa på att laga efter julmaten.

Lägger upp eftersom det här receptet är lite annorlunda.

Den här rätten kan jag varmt rekommendera. Den brukar vi bjuda på när vi har gäster.

Middagsmat.

Falukorv är alltid populärt när den rätten ska tillagas. Jag brukar alltid ta fram "Stora boken om god och billig mat" och recept välja "Den fantastiska korven. De recepten har jag lagt upp under "God och billig mat" Lycka till med matlagningen.  

Falukorv är alltid populärt i vårt hem.

Kanske denna falukorvsgryta är med tidigare på bloggen. Lägger upp den igen.

När Lennart tar på sig förklädet och lagar till Fiskwallenbergare, då är det fest i stugan.

Mycket enkelt att laga till om man har bråttom.

Bara att välja ur nedanstående recept. Håll till godo och Lycka till med matlagningen.

Ibland när fantasin tryter är det bra att ha en burk med fiskbullar i skafferiet!Hoppas alla

Lagar ofta till rätter på något av dessa recept! Pröva och kommentera om ni tycker om något av dessa!😊och

Strömming med mos och rårivna 🥕 Så 😋 Smakade gott idag då det var längesen vi hade den rätten på bordet.

Fisk lagas ofta till i vårt hem.

Fyra jättegoda maträtter. Tillhör favoriterna. Urklipp som jag sparat.

Bacongratäng

RECEPT FRÅN

Regines Baksida. Bara att Googla. 😊 

Rester utav bacongratäng som vi lagade till igår. Mkt pyssel var det-men så gott!!

Köttfärsslimpa med kokt potatis, morötter, ,gräddsås, lingonsylt och mimosasallad. Jättegott!

KÖTTFÄRSLIMPA

500 gr köttfärs el. blandfärs

1 gul lök, 2 skorpor, 2 dl. vatten, 1 ägg,

1 1/2 tsk salt. 1 pkt bacon, 1 burk kantareller el färska om det finns.

 

Blanda samman färsen med övriga ingredienser

och forma till en limpa Gör en fördjupning i limpan och lägg i kantarellerna som är skurna i bitar..Lägg baconskivorna över och stek i ugnen i 175 gr. c:a 55 minuter.

 

 

Den här fiskrätten, tycker vi är JÄTTEGOD! Jag har skrivit ned recepten från Facebook.

Hoppas ni överser med min handstil och kan läsa receptet!? Kommentera gärna, om hur ni tycker att denna maträtt smakar?

Ska pröva! Tycker detta recept passar bra nu i hösttider!

OMELETT

Ett gammalt recept som jag fått av min goda vän Anne-Marie Ljungkvist.Ganska vanligt på den tiden att man fick recept och goda råd från de äldre.

 

4 kaffekoppar mjölk, (kokas upp) 4 msk mjöl, 1 knivsudd salt, 1 msk socker. Vispas samman försiktigt så att inte omeletten blir blåsig.

 

In i ugnen med äggstanningen på 200 gr c.a 45 minuter.

 

 

 

Kantarellstuvning över omeletten tillsammans med prinskorv. Ett tips.

En gammal traditionell svensk maträtt som jag tillagar ibland.

Pannbiffar med pastagratäng. Måste prova receptet. Tala gärna om mig för mej, vad ni tycker om mina inlägg

Den här fisksoppan är så god. Lennart lagar den ofta.Vi väljer kräftstjärtar i stället för räkor.

GRYTSTEK

1 1/2 kg. fransyska, 50 gr. späck, 1 tsk salt, 1/4 tsk vitpeppar40 gr smör, kokande vatten eller buljong.

Sås: Fett av skyn. 2-3 msk mjöl spädes med steksky, vatten och grädde till lagom konstistens

Det är rätt mycket arbete med denna stek, men vilken god sås det blir.

Upptäckte att jag inte hade fortsättning på receptet.Hoppas det går bra ändå.

Rotmos

1 kg. potatis. 1/2 kg kålrötter.  Vatten

1 kg saltad fläsklägg eller bog. 

1 l. vatten

10 vit-och  5 kryddpepparkorn. Salt.

 

Fläsket får sakta koka c:a 3/4 dels timma. Potatis och rötter skalas och skäres i ganska stora bitar, vilka lägges i grytan jämte kryddorna. Alltsammans får koka under lock till fläsk, rötter, potatis känns mjuka.

Spadet silas (kan användas till soppor och dylikt. Potatis och rötter mosas sönder, skulle den kännas något för hård spädes den med spadet.

Lycka till! 

Gerds Gryta

 7 1/2 hg magert bogfläsk, 1 stor lök, 1 liten burk champinjoner, 3 st skalade tomater, 1 tsk salt, 1/2 tsk malen vitpeppar, 1/2 tsk ingefära, lite curry.

2 dl. grädde.

Bryn bogfläsket (Jag föredrar nötkött) i bitar blandas  tillsammans med lök. Övriga ingredienser tillsättes och kokas i ungefär en timma.

Serveras med kokt potatis eller potatissallad.

Potatis, 3 dl. gräddfil, 1 1/2 dl grädde, hackad lök, svartpeppar 

Leverbiff serveras ofta i vårt hem. Det tillsammans med potatis och lingonsylt är så gott!

Bruna bönor med fläsk

Receptet hämtat från "Kajsas kokbok" som jag fått från min fostermamma.

 

1/4 kg. bruna bönor, 1 l. vatten, 1/4 kg rimsaltad fläsklägg eller bog.

1 1/2 msk potatismjöl,  2-3 msk ättika. 1dl vatten, 1-2 msk sirap.

 

Bönorna sköljes och läggas i vatten att svälla under natten.

De påsättes i samma vatten och får sakta koka.

Fläsket ilägges bland bönorna och får koka tillsammans i ungefär en timma.

När bönorna känns färdigkokta tages fläsket upp och skäres i bitar.

Bönorna smaksättes väl. Mjöl, vatten, sirap och ättika utröres till en slät redning, som tillsättes bönorna under omröring. Får koka upp och serveras tillsammans med potatis. 

Obs. Jag har ändrat och förnyat lite. Det här är ju en gammal svensk hederlig maträtt.

Omelett med kantarellstuvning lagar jag ofta. Brukar servera med prinskorv eller varmkorv.

Ängamat lagar Lennart till ibland, inte ofta. Ganska mkt jobb med den soppan. Idag ska vi äta den med rostat bröd!

Idag blir det lövbiffspanna med kantareller. Tyvärr inga färska kantareller, det fick bli på burk!Hoppas

Föreslår en god sallad i värmen Ska laga till den i morgon dag. 😊

Italiensk kyckling pasta är favoritmat i vårt lilla hem. SMAKLIG MÅLTID!

Fick recept av Anna-Lena på goa bullar. 😊

Bakade rabarberbullar i värmen. Nästa gång, ska jag ha kall, fastare sylt.

Rabarberbullar

Jättegoda.

Googla receptet på "Mitt kök" ...

Mycket enkla att baka.

De är nu våra favoritbullar!

RABARBERBULLAR

LASAGNE

Nu har vi middagsmat

FLERA GÅNGER,

Jag brukar frysa ned!

Lätt att ta upp sedan och servera med en god sallad!

Det händer att jag lagar till lasagne då och då. Mycket arbete men det är värt resultatet. JÄTTEGOTT. Värt att pröva! Lycka till!

LASAGNE- Precis färdig gräddad. Nu blir det TV. Sverige och England idag 7/7.

Korvgulasch gör vi ofta, senast idag 28 juni. Se bara till att det finns gräddfil hemma.Den gör sitt till att det blir en syrlig smak.Här

Wienerlåda väcker gamla minnen hos mig. Den lagade Lennart till och serverade på fredag när jag kom upp till honom i Grums. Vi veckopendlade på den tiden.Har,

Måste dela med mig av ovanstående sida. Erics köttfärssås lagar vi till ofta i vår lilla stuga.

Försöker uppdatera min blogg i värmen, idag 28÷ i skuggan. Recepten har jag hämtat ur "Stora boken om god och billig mat"Håll till godo.

Idag blir det räksoppa! Sänder en varm tanke till Lena Genberg, min goda granne som fixat buljongen.

Har bakat bröd i långpanna samt långpannekaka med frukt och bär. Gå in på karabodan.se recept som finns på " Min berättelse

Nu är det varmt i köket efter jag gräddat både mat och kaffebröd. Funderar på att lägga upp recepten på en sida!

Lennart lagar till köttbullar enligt mitt recept. Se inlägg som följer som han skrivit ned!

Blanda alla ingredienser och arbeta, Lennart använder degkrokarna. Forma sedan till bullar och stek i smör i på medelvärme. Lycka till med receptet.

Recept

Idag har Lennart lagat köttbullar. Han gillar att laga till olika rätter, jag har inte påverkat honom, intresset finns för matlagning!

Det skall vara en halv citron och en halv fiskbuljongtärning.Vill förtydliga. Tilllsammans med potatis och spenatstuvning..Jättegott!

Hej alla matlagningsmänniskor! När jag startade min blogg såg jag fram emot att få dela med mig av mina urklipp.Håll till godo alla glada där ute.

Populär, Vi äter denna pastarätt ganska ofta! Smaklig måltid.

Den här soppan är jättegod, tycker vi.

Detta är verkligen en favorit som vi brukar hjälpas åt att tillaga. 😊

Min paradrätt. Ganska stor portion till två personer. Brukar frysa in.